MIMSZ

Magyar Integratív Medicina Szövetség

Kannabinoid Medicina Alapítvány

A Harmónia Tudománya - A tudomány Harmóniája

Alapítás dátuma: 2019.

Az Alapítvány elsődleges célja az endokannabinoid rendszer tudományos leírása.
Ez a rendszer, mint molekuláris hálózat, a nemlineáris törvényszerűségek összehangolt alkalmazásával írható le.

Egy interdiszciplináris tudományos tanácsadó testület segíti az Alapítvány munkáját. („laboratórium falak nélkül“)

Az endokannabinoid rendszer a belső egyensúly őrzője és helyreállítója. Már évtizedekkel korábban egy új paradigma fogalmazódott meg, miszerint minden látható és láthatóvá tehető anyagi/fizikai/testi megnyilvánulást hullámtermészeti erők hoznak létre, így értelemszerűen a kvantummechanika törvényeinek vannak alárendelve. Az endokannabinoid rendszer tudományos leírásához igénybe kell venni a kvantum térelmélet és a matematika ide vonatkozó ismereteit. Ugyanakkor az 5000 éves orvostudományi tapasztalatokat is fel lehet használni, hiszen az elmúlt száz évet megelőzően az orvostudomány nem kísérletekkel, hanem megfigyeléssel, elméleti szimulációkkal tájékozódott, és a kezelések során nem hátráltatta az akkori nyelven energiamezőknek és energiaközpontoknak nevezett „finomszerkezetek“ (csakrák, meridiánok) működését. Komoly gyakorlati jelentősége van a hullámtermészetű vezérlés megismerésének. Az endokannabinoid rendszer mindenféle molekuláris szennyeződésre érzékeny, mert megzavarhatja a működését. Az olyan kezelési módok, melyek az ilyen szennyeződések megszüntetésére irányulnak, a gyógyulás érdekében messze hatékonyabbak a tüneti kezelésnél. Lehetővé teszik a rendszer által vezérelt folyamatok teljes megvalósulását. A belső egyensúly helyreállítása gyógykríziseken át zajlik, ezért stratégiai kérdés, hogy tudunk-e olyan kezelési módokat választani, ami az endokannabinoid rendszert (és egyebeket) támogatni képes - a tünetek elviselhető szinten tartásával - vagy sem.

Az Alapítvány összeállított egy többlépcsős, speciális kiképzési programot, amivel a szakemberek elsajátíthatják a nemlineáris elvekre épülő állapotfelmérési, monitorizálási módszertant. Ezzel nemcsak a fitokannabinoidok által kiváltott szervezeti válaszreakciót, hanem bármiféle testi folyamatot, kezelési módszertant követni lehet azzal az előnnyel, hogy prediktív szempontokat is figyelembe vehetünk, felkészülhetünk előre várható gyógyreakciókra, továbbsegítve a szervezet belső egyensúlyának helyreállítását. Az endokannabinoid rendszer nemlienáris vezérlését minden gyógymód alkalmazásánál érdemes figyelembe venni, amit a szakmák közötti párbeszéd intenzitásának növelésével igyekszünk elősegíteni.

Az Alapítvány további célja az endokannabinológia szak megalapítása az orvostudományi egyetemeken. A világ több országában vannak erre vonatkozó törekvések, egyeztetések, jelenleg alapozó fázisban.
Az első tudományos konferenciánkat 2023-ra tervezzük.

A tudományos munkával párhuzamosan széleskörű ismeretterjesztő tevékenységet végez az Alapítvány. Előadások, workshopok, egyéni tanácsadás keretében a teljes spektrumú CBD olajjal végezhető kúrákat mutatják be. Az olaj által kiváltott szervezeti válaszreakciók folyamatát Konstelláció Analízissel elemzik és követik.

Mindezekről részletesen a www.orvosikannabisz.info és www.cyberdoctor.hu weboldalakon, a

Facebook:

Instagram: kannabinoidmedicina: https://www.instagram.com/kannabinoidmedicina/

Twitter: @orvosikannabisz: https://twitter.com/orvosikannabisz

oldalakon lehet tájékozódni.

Számlaszám adományok fogadására: MagNet Bank: 16200144-18538531

Beharangozó - Meghívó

A MIMSZ 3. és a MAOT 36. kongresszusa

2022. október 15.

Kőbányai Kulturális Központ

(A képre kattintva megnyílik letölthető .pdf formátumban)

Kongresszus bővebben

Facebook