MIMSZ

Magyar Integratív Medicina Szövetség

Antromedicart

A Magyarországi Antropozófus Gyógyító Művészetért Egyesület

Egyesületünk 2008-ban alakult Budapesten, azzal a céllal, hogy az antropozófus gyógyászatot megismertessük, meghonosítsuk és népszerűsítsük Magyarországon.

Az antropozófus gyógyászat olyan integratív szemléletű orvoslás, amely a nyugati orvosláson alapszik, ezt azonban az antropozófus szemlélettel itatja át.

A diagnosztikában és terápiában minden olyan módszert, eszközt alkalmaz, mellyel a nyugati orvoslás rendelkezik: orvosi eszközöket (CT, MRT), műtéteket, intenzív orvoslást. Ezeken túl olyan nézőpontokat is bevon a gyógyításba, melyeket az ember lelki és szellemi állapota, személyes életútja egyéni színezetűvé tesz.

A hagyományos terápiák mellett antropozófus terápiákat alkalmaz, mint művészi terápiák (agyagozás, festés, zene, ének), masszázs, és külsődlegesen alkalmazható beavatkozások (pl. borogatások, bedörzsölések, lemosások). Emellett speciális ápolási technikákat, mozgásterápiákat (euritmia terápia, térdinamika), beszédképzés és életút tanácsadás, antropozófus pszichoterápiát alkalmaz.

2009 óta akkreditált képzéseket indítunk orvosoknak, gyógyszerészeknek, egészségügyi dolgozóknak és terapeutáknak. Ezeken a képzéseken a résztvevők megtanulják a természettudományos orvoslást antropozófus módszerekkel kiegészíteni, helyettesíteni. Alapvetésünk a személyes, bizalommal teli orvos-beteg kapcsolat, amely lehetővé teszi az emberi lét különböző dimenzióinak figyelembe vételét az egyéni diagnózis és terápia felállítása érdekében. Ebben a kapcsolatban a páciens nem tárgya az orvosi kezelésnek, hanem gyógyulásának aktív, felelős, döntésképes részese.

Ebben a koncepcióban nem csak az ember egészséget fenntartó és teremtő kompetenciájáért (szalotogenézisért) dolgozunk, hanem közvetlen és tágabb környezetünk egészségéért.

Meggyőződésünk, hogy minden részletet érintő egészség csak akkor valósulhat meg, ha az a szociális, ökonómiai és ökológiai élet összes területére kiterjed („One health”).  

Ezen túlmenően hangsúlyt fektetünk a szakmákon átívelő együttműködésre: az orvoslás, a pedagógia, a mezőgazdaság, a generációk gyümölcsöző párbeszédére.

Azt gondoljuk, a világ jelen kihívásaira az ember fejlődésével, emberi kapcsolataink elmélyülésével és a világhoz való viszonyunk megváltoztatásával tudunk választ találni.

Bővebb információk:  
http://www.antromedicart.hu és https://www.facebook.com/antromedicart.hu,
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Beharangozó - Meghívó

A MIMSZ 3. és a MAOT 36. kongresszusa

2022. október 15.

Kőbányai Kulturális Központ

(A képre kattintva megnyílik letölthető .pdf formátumban)

Kongresszus bővebben

Facebook