MIMSZ

Magyar Integratív Medicina Szövetség

Caraka

Caraka Alapítvány

6100 Kiskunfélegyháza, Dr.Holló Lajos u. 23.

Telefon: 06/30-967-0375
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Weboldala: www.caraka.hu
OTP:  11702043-21456499
IBAN: HU92117020432145649900000000 Swift: OTPVHUHB
Adószám: 19164481-1-03
Cégjsz: 03-01-0002609

Célkitűzései

A Corona világválság megmutatta, hogy a jelenlegi egészségügy és orvostudomány olyan mértékben függ a gyógyszergyárak, gazdasági szereplők érdekeltségeitől, hogy azzal épp áltudománnyá válik, és az alapfeladatainak ellátására válik képtelenné: a beteg embert utasítja el, az egyszerű megelőző módszerek helyett a mellékhatásokkal teli gyógyszereket írja elő, miközben azok hatásosságára semmilyen mérvadó bizonyítéka nincs.

A modern orvostudomány minden értéke ellenére erkölcsileg, etikailag megbukott a hitelesség versenyében. Azt is látjuk, hogy a mértékadó tudományosság hiányát a politikai áltudományos propaganda képes átmenetileg pótolni, ezzel tovább süllyesztve a valódi orvostudomány hitelét.

Ezzel szemben a tradicionális (történeti, népi, ókori) orvoslás erkölcsileg, spirituálisan bizonyosan magasabb szintű, de a tudományos újrafelfedezés, bizonyítás nélkül azért válhat áltudománnyá, mert sok esetben hiányoznak a tudományos vizsgálatok jól bevált módszerei, így az ősi információkat szűrés nélkül használja. Tudjuk, hogy ha egyetlen gyógyszert készítünk, akkor 30.000 molekulát kell megvizsgálni ahhoz, hogy egy valós, jó hatású gyógyszert találjanak, míg ugyanez a hagyományos népi gyógyászat ismereteinek vizsgálatával csupán 10 "ötlet", vagyis minden tizedik népi megfigyelésből lesz egy bevizsgált jó gyógyszer. A világ újra fel kell fedezze az egyszerű tradicionális módszereket, gyógynövényeket és megelőző módszereket.

A tudomány - így az orvostudomány is - akkor érték, ha független, ha valódi értékekre épít, és képes kiküszöbölni az áltudomány információit. Hiszünk abban, hogy az új orvostudomány a gyógyszercégek profittermelési érdekei helyett a régmúlt orvosi ismereteihez fog újra visszanyúlni, így természetközelivé és a már értelmetlen technikalizálódás helyett újra személyessé válik!

Fő szakmai területei

  • konferencia szervezés
  • önálló kutatások
  • információközvetítés a természetes gyógymódok kutatása terén

Tevékenysége

  • kutatást indított a hasi panaszok tudományos megismerésére
  • kettő konferenciát szervezett a COVID járvány teljes körű megismerésére

Vezető neve:  Dr. Tamasi József kuratóriumi elnök

Beharangozó - Meghívó

A MIMSZ 3. és a MAOT 36. kongresszusa

2022. október 15.

Kőbányai Kulturális Központ

(A képre kattintva megnyílik letölthető .pdf formátumban)

Kongresszus bővebben

Facebook